Παιδιά καλησπέρα, μου έχει τύχει μοτέρ που χρειάζεται inverter αλλά δεν έχει ταμπελάκι επάνω του, η μάρκα όμως είναι siemens. α watt μπορώ να τα βρώ μετρώντας το ρεύμα λειτουργίας αλλά πώς μπορώ να ξέρω στοιχεία όπως τι τάσεις δέχεται στα τυλίγματα, είναι συνδεμένο 400V Y, αλλά πώς γνωρίζω εάν έχει 230Δ ή είναι 400/660 και αντί για αστεροτρίγωνο το εκκινεί απευθείας? Μπορούσα να πάρω 3φασικής εισόδου inverter ώστε να μου βγάλει 3*400 έξοδο, αλλά είναι πιο ακριβό και θα το έβαζα μόνο αν δεν μπορούσα να βγάλω άκρη.
Επίσης μου έτυχε και μια ιστορία σε ένα θερμοκήπιο, όπου ο ιδιοκτήτης μου παρήγγειλε ένα inverter για έναν ανεμιστήρα. ην επόμενη μέρα του το πηγαίνω (μου είχε βγάλει φωτό το ταμπελάκι του μοτερ) και του λέω που είναι ο πίνακας να στο τοποθετήσω, δεν πειράζει μου λέει θα το συνδέσει ένας φίλος ηλεκτρολόγος που μου έχει συνδέσει τα πράγματα εδώ. Επειδή εκεί που το έδωσα είναι μικρή κοινωνία και τυχόν μαλακία μπορεί να την χρεώνανε σε ελατωματικό inverter, του λέεω δεν πειράζει όταν είναι να στο συνδέσει ο ηλεκτρολόγος θέλω να είμαι μπροστά, οκ μου λέει να τον φωνάξουμε έρχεται ένας "πιτσιρικάς" 2-3 χρόνια μικρότερος απο μένα (γύρω στα 25) μου λέει να σου δώσω μια καρτούλα μήπως με χρειαστείς, δώσε του λέω ρε μάγκα, μου δίνει και η καρτούλα γράφει ηλεκτρικές εγκαταστάσεις-αυτοματισμοί, ε λέω τσάμπα ήρθα θα ξέρει το παιδί. ον βλέπω βγάζει το ρελέ βάζει το inverter, συνδέει είσοδο-έξοδο και μου λέει πατάω?
Μου λέει κάποιος φίλος μην κράζεις συναδέλφους στο φόρουμ, αλλά ρε φίλε εμείς μ@...κες είμαστε που το ψάχνουμε? Χίλιες φορές εαν δεν ξέρεις κάτι να ρωτήσεις εδώ στο φόρουμ και υπάρχουν πολλοί ικανοί, έμπειροι και πάνω απ όλα πρόθυμοι άνθρωποι να σε βοηθήσουν. Εγω προσωπικά έχω βοηθηθεί πάρα πολύ απο το φόρουμ, απο όταν ακόμη ήμουν φοιτητής εδώ και κανα 6άρι χρόνια, Ευχαριστώ και πάλι όλους σας για την γνώση και την βοήθεια που προσφέρετε!

Help