TechTeam Community: Πρόβλημα με θυροτηλέφωνο - TechTeam Community

Jump to content

Forum Ηλεκτρολογία

Προσοχή: Οι οδηγίες που δίνονται σε αυτό το forum θα πρέπει να εφαρμόζονται από άτομα με εξουσιοδότηση από τον νόμο για την πραγματοποίηση ηλεκτρολογικών εργασιών καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις. Μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας ενδέχεται να εγκυμονεί κινδύνους για όσους πραγματοποιούν τις εργασίες, αλλά και για το κοινό.
Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Πρόβλημα με θυροτηλέφωνο Αξιολόγηση θέματος: -----

#1 User is offline   ifigeneia13 

• Group: Μέλη
  • Εγγραφή 22/10/2007

Δημοσιεύτηκε 22/02/2012 - 14:51

Καλησπέρα έχω ένα πρόβλημα με μια θυροτηλεόραση, έχει νεκρώσει όλο το σύστημα τα μονιτορ των σπιτιων δε δουλευουνε καθόλου. Tο τροφοδοτικό δίνει ρεύμα το κοίταξα, αλλά γιατί δε έχω ξαναασχοληθεί με το θέμα μπορείτε να μου πείτε όταν ανοίξω το εξωτερικό μόνιτορ αυτο με τα κουδούνια για τα σπίτια τι να κοιτάξω αν λειτουργεί.
0

#2 User is offline   ELECTRO7 

• Εγγραφή 21/02/2008

Δημοσιεύτηκε 22/02/2012 - 18:01

Σε αυτές τις περιπτώσεις επειδή δεν γνωρίζεις από που μπορεί να προέρχεται η βλάβη τότε κάνεις τα εξής:
Σύνδεσε μια οθόνη απευθείας στην μπουτονιέρα βγάζοντας εκτός τις υπόλοιπες οθόνες της πολυκατοικίας (στήλη)
Εάν σου δίνει το σύστημα όλες τις λειτουργίες στην οθόνη που έχεις δοκιμαστικά μπροστά σου, τότε έχεις ενδεχόμενα πρόβλημα σε κάποιο-α καλώδιο-α της υπόλοιπης στήλης.
Βάζοντας εντός στο κύκλωμα ένα ένα θα δείς ποιο είναι εκείνο που δημιουργεί βλάβη. Σε αυτή την περίπτωση το αντικαθιστάς με κάποιο άλλο.
Εάν τώρα δεν έχεις σε πλήρη σύνδεση την οθόνη βάσει του σχεδίου μετράς τις τάσεις που βγάζει το τροφοδοτικό και ελέγχεις τη συνέχειά τους μέσα στην μπουτονιέρα.
Πρίν από αυτό όμως κάνε έλεγχο συνέχειας αγωγών εντός της μπουτονιέρας και τη σύνδεσή τους με το τροφοδοτικό.
Αυτά εν ολίγοις.

Ιδέες μπορείς γενικά για αντιμετώπιση βλαβών και εξοικίωση με συστήματα θυροτηλεφώνων στο παρακάτω αρχείο:
http://www.legrand.c...Sfera_Guide.pdf

Σε τί εταιρεία αναφέρεσαι?

This post has been edited by ELECTRO7: 22/02/2012 - 18:58

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Α Κτίζε το αύριο...σήμερα!
0

#3 User is offline   billy the kid 

• Εγγραφή 24/01/2006

Δημοσιεύτηκε 22/02/2012 - 21:28

Εμένα μου έχουν τύχει τέτοια περίεργα σε δισύεματες θηροτηλεοράσεις, δώσε λεπτομέριες κ ακολούθησε τις πολύ σωστές συμβουλές του ELECTRO7..
0

Share on Facebook

Share on Tumblr

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 κρυφά μέλη