Page 1 of 1
πρόβλημα με πληκτρολόγιο
Δημοσιεύτηκε 21/02/2012 - 18:32
Εδώ και πάρα πολύ καιρό έκανα φορμάτ το παλιό μου το λάπτοπ και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:
Σε κάποια πλήκτρα πέρα από το γράμμα αναγράφεται και κάποιος αριθμός σε πλαισιάκι στην πάνω δεξιά πλευρά του πλήκτρου, όπως π.χ. στο πλήκτρο με το γράμμα "Ο" αναγράφεται ο αριθός 6 ( Θ ->4, Κ->2 και ουτω κάθε εξής). όταν πατάω τα πλήκτρα αντι για τα γράμματα βγαίνουν οι αντίστοιχοι αριθμοί. Υπάρχει κάποια ρύθμιση ώστε να μην γίνεται αυτό(πχ πίνακα ελέγχου) ή έχω κάνει κάποια βλακεία με την εγκατάσταση.
ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!
Δημοσιεύτηκε 21/02/2012 - 19:51
Δες μήπως είναι απενεργοποιημένο το Scroll Lock στο πληκτρολόγιό σου. (το πλήκτρο γράφει πάνω του ScrLk)
Δημοσιεύτηκε 21/02/2012 - 20:01
το scroll lock είναι στο ίδιο πλήκτρο με το delete και παρατήρησα ότι το πλήκτρο δεν διαγράφει.
μήπως για να ενεργοποιήσω τη λειτουργία του scroll lock πρέπει να πατήσω και κάποιο άλλο πλήκτρο!
μήπως για να ενεργοποιήσω τη λειτουργία του scroll lock πρέπει να πατήσω και κάποιο άλλο πλήκτρο!
Δημοσιεύτηκε 21/02/2012 - 20:09
Tα περισσότερα λαπτοπς έχουνε ένα πλήκτρο Fn (Function). Δοκίμασε να πατήσεις αυτό και ταυτόχρονα το Scroll Lock.
Δημοσιεύτηκε 21/02/2012 - 20:23
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ ... δεν μπορείς να φανταστεις πόσο καιρό παιδευόμουν.
δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η λογική να βρίσκονται και πάνω στα πλήκτρα των γραμμάτων , οι αριθμοί!!!
η εναλλαγή γίνεται με πατημένα fn και insertNum !
βέβαια το πρόβλημα που έχω ακόμα είναι ότι τα πλήκτρα space, capsLock delete(ενδεχομένως και άλλα) δεν λειτουργούν...μήπως τα παιξε το πληκτρολόγιο?
δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η λογική να βρίσκονται και πάνω στα πλήκτρα των γραμμάτων , οι αριθμοί!!!
η εναλλαγή γίνεται με πατημένα fn και insertNum !
βέβαια το πρόβλημα που έχω ακόμα είναι ότι τα πλήκτρα space, capsLock delete(ενδεχομένως και άλλα) δεν λειτουργούν...μήπως τα παιξε το πληκτρολόγιο?
Δημοσιεύτηκε 21/02/2012 - 20:55
από τότε που προέκυψε που είχα παρατηρήσει και το άλλο πρόβλημα ...λε να έχει καμια σχέση. ή είναι απλά σύμπτωση?
Δημοσιεύτηκε 21/02/2012 - 21:14
Δε νομίζω να έχουν σχέση τα δύο προβλήματα μεταξύ τους... Μάλλον τα έφτυσε το πληκτρολόγιό σου. Πόσων χρόνων είναι το λάπτοπ σου;
Δημοσιεύτηκε 21/02/2012 - 21:28
Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο παλιό (μόνο 8 ετών) fujitsu siemens...δεν το χρησιμοποιώ και θέλω να το δώσω στο μπαμπά μου μιας και αρχίζει τώρα να μαθαίνει!
Απλά αν τα έπαιξε το πληκτρολόγιο γιατί να μήν λειτουργούν μόνο τα συγκεκριμένα πλήκτρα! φαίνεται ότι πατιούνται κανονικά...εννοώ ότι δεν έχουν φύγει από τη θέση τους...και όταν τα πατάω ακούγεται κανονικά ο ήχος.
Μμμμ! Μάλλον λέω χαζομάρες...τέλοσπάντων
Ευχαριστώ και πάλι!
Απλά αν τα έπαιξε το πληκτρολόγιο γιατί να μήν λειτουργούν μόνο τα συγκεκριμένα πλήκτρα! φαίνεται ότι πατιούνται κανονικά...εννοώ ότι δεν έχουν φύγει από τη θέση τους...και όταν τα πατάω ακούγεται κανονικά ο ήχος.
Μμμμ! Μάλλον λέω χαζομάρες...τέλοσπάντων
Ευχαριστώ και πάλι!
Page 1 of 1

Help