Ubuntu tips και tricks
Δημοσιεύτηκε 22/10/2007 - 16:48
Γραμμή εντολώνsudo smbpasswd -a `whoami`
Θα σου ζητήσει εκτός από το password που θέλει για το sudo, το δικό σου δηλαδή, να δώσεις και ένα password που θα μπορεί να κάνεις login από το pc με τα winblows. Aυτό θα χρειαστεί να το γράψεις 2 φορές. Μετά θα κάνεις login σαν δικτυακός χρήστης με το username σου, αλλά με password αυτό που θα δώσεις τη δεύτερη φορά.
Δημοσιεύτηκε 14/11/2007 - 11:11
Αλλαγή χρώματος της γραμματοσειράς στα panels - Ubuntu 7.10
Με το παρακάτω τρικ μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα της γραμματοσειράς των panel σε Ubuntu 7.10 (ίσως και σε άλλες εκδόσεις. Υπάρχουν διάφορα τέτοια τρικ για αυτό το θέμα, αλλά αυτό εδώ είναι το μόνο που μου δούλεψε σε αυτή την έκδοση):
1)Πατάμε Alt+F2 και γράφουμε
(αν το αρχείο αυτο δεν υπάρχει στην δική μας εγκατάσταση, θα πρέπει να το φτιάξουμε).
2)Σε αυτό κάνουμε paste (πάνω-πάνω) το παρακάτω:
Στα bold γράμματα, μπορούμε να βάλουμε το χρώμα που θέλουμε να έχει η δική μας γραμματοσειρά (αυτό που έχω βάλει εγώ παραπάνω είναι το άσπρο. Το ίδιο και με την γραμματοσειρά).
Κάνουμε save, ανοίγουμε κονσόλα και γράφουμε
Presto! Αν κάνουμε και τα panels transparent, το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό:
Με το παρακάτω τρικ μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα της γραμματοσειράς των panel σε Ubuntu 7.10 (ίσως και σε άλλες εκδόσεις. Υπάρχουν διάφορα τέτοια τρικ για αυτό το θέμα, αλλά αυτό εδώ είναι το μόνο που μου δούλεψε σε αυτή την έκδοση):
1)Πατάμε Alt+F2 και γράφουμε
Γραμμή εντολώνgedit .gtkrc-2.0
(αν το αρχείο αυτο δεν υπάρχει στην δική μας εγκατάσταση, θα πρέπει να το φτιάξουμε).
2)Σε αυτό κάνουμε paste (πάνω-πάνω) το παρακάτω:
Γραμμή εντολώνstyle "my_color"
{
font_name = "DejaVu Sans 9"
fg[NORMAL] = "#ffffff"
}
widget "*PanelWidget*" style "my_color"
widget "*PanelApplet*" style "my_color"
widget_class "*.Panel*GtkLabel" style "my_color"
Στα bold γράμματα, μπορούμε να βάλουμε το χρώμα που θέλουμε να έχει η δική μας γραμματοσειρά (αυτό που έχω βάλει εγώ παραπάνω είναι το άσπρο. Το ίδιο και με την γραμματοσειρά).
Κάνουμε save, ανοίγουμε κονσόλα και γράφουμε
Γραμμή εντολώνkillall gnome-panel
Presto! Αν κάνουμε και τα panels transparent, το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό:

Help