Σήμερα δοκίμασα να εγκαταστήσω το Ubuntu 5.10 (Breezy Badger) στον εξωτερικό σκληρό με επιτυχία
1.Αρχικά ξεκινάμε την εγκατάσταση γράφοντας:
2.Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση βάζουμε το live CD του Ubuntu Breezy Badger και περιμένουμε να φορτώσει. Σκοπός μας τώρα είναι να φτιάξουμε ένα δικό μας initrd image για να μπορούν οι drivers για τον εξωτερικό σκληρό, καθώς και η αναγνώριση των διαμερισμάτων που αυτός περιέχει (όπου εδώ υπάρχει και το διαμέρισμα / που περιέχει την εγκατάσταση) να φορτώνονται πριν από όλα.
3.Ανοίγουμε κονσόλα και παίρνουμε δικαιώματα root:
4.Κάνουμε edit το αρχείο /etc/mkinitramfs/modules (π.χ. με gedit /etc/mkinitramfs/modules) και προσθέτουμε τα εξής modules:
ehci-hcd
usb-storage
scsi_mod
sd_mod
Αυτά είναι απαραίτητα για την αναγνώριση του εξωτερικού σκληρού.
5.Στη συνέχεια δίνουμε την εντολή:mkinitramfs -o [όνομα_αρχείου.img] media/usbdisk/lib/modules/2.6.12-9-386
όπου:
όνομα_αρχείου.img είναι το initrd image αρχείο που θα φτιάξουμε
media/usbdisk/lib/modules/2.6.12-9-386 η διαδρομή για τον kernel της εγκατάστασης του Ubuntu στον εξωτερικό σκληρό(media/usbdisk είναι το directory που το LiveCD του Ubuntu έκανε mount το root partition της εγκατάσταστης στον εξωτερικό σκληρό και 2.6.12-9-386 η έκδοση του kernel για τον οποίον θέλουμε να φτιάξουμε το initrd image)
6.Αφού φτιάξουμε το αρχείο με επιτυχία, φτιάχνουμε ένα directory σε ένα partition του εσωτερικού σκληρού μας με όνομα π.χ. linux(εγώ έφτιαξα έναν φάκελο linux στο partition C: που βρίσκονται και τα Win - ναι έχω και από αυτά
To root να είναι το εσωτερικό partition που έχουμε τον φάκελο linux με το αρχείο του πυρήνα, σε εμένα: root (hd0,0)
H γραμμή που αφορά τον kernel να είναι:kernel /linux/vmlinuz-2.6.12-9-386 root=/dev/sda8
όπου /dev/sda8 το partition που είναι η εγκατάσταση
και η γραμμή για το initrd image αρχείο:initrd /linux/όνομα_αρχείου.img
Αποθηκεύουμε τις αλλαγές στο αρχείο και επανεκκινούμε επιλέγοντας την νέα καταχώρηση.
Τα παραπάνω για εμένα δουλέψαν άψογα για το Ubuntu 5.10 Breezy Badger. Λογικά θα δουλέψουν και για άλλες διανομές με τη διαφορά ίσως της εντολής mkinitramfs που σε κάποιες διανομές είναι mkinitrd.
Ελπίζω να βοηθάει κάποιους
This post has been edited by Fangel: 14/05/2006 - 17:25

Help