Εχω ενα κινητηρα που χωρις φορτίο ξεκιναει με ενα κοχλια μεταφορας καλαμποκιου, μετα μπαίνει και ενα επιπλεον φορτιο με ιμαντες. Βαση πινακιδας ειναι 37 kw ( ή 37hp???) και το ρευμα τριγώνου σε λειτουργια με πλήρες φορτίο ειναι 23 Α. Αρα
Το θέμα που έχω είναι σε ποσο χρόνο πρέπει να κανω τη μεταγωγη απο αστέρα σε τρίγωνο? Μεχρι στιγμής το χρονικο ήταν στα ~9 +sec αλλα απο ακουστικη και παρατηρωντας επίσης την αμπεροτσιμπήδα, κρίνω το χρόνο υπερβολικό. Σε 4-5sec εχει φτασει στις μεγιστες στροφές του. Λογικα πρέπει να μειώσω το χρόνο αλλα δεν είμαι σιγουρος μιας και μου φαινεται λίγος όπως επισης και σε βιβλια εχω διαβασει εμπειρικα ότι θελει 20-30 sec!!!!!!!
Εγω γνωριζα απο 9-15 sec αναλογα το κινητηρα αλλα επειδη δεν εχω μεγαλη εμπειρια δεν το κατεχω αρκετα. Να κατεβασω το χρόνο στο ρελε?
Επισης μια ακομη ψιλοαπορια είναι ποια θα πρέπει να είναι η ονομαστικη αντοχή του κυρίου ρελέ και του τριγώνονου για αυτό το κινητηρα? Θα πρεπει να είναι αναλογα με την ισχυ του κινητηρα ή το μισό μιας και τα ρευματα "μοιράζονται" σε κανονικη λειτουργια?
Αυτό το ρωταω γιατι είχα ενα θεμα με κολλημενα και καμμενα ρελε (κυριο-τριγωνου) μετα απο ζόρικη χρήση και ανεβασμενες θερμοκρασιες.
Ψηλιαζομαι οτι είτε ο πινακάς εκανε μακακια είτε αλλαχτηκε ο κινητηρας και μου το κρατανε κρυφο

Help