TechTeam Community: Ακονισμα εξαρτηματων-σκαπτικων - TechTeam Community

Jump to content

Forum Ηλεκτρολογία

Προσοχή: Οι οδηγίες που δίνονται σε αυτό το forum θα πρέπει να εφαρμόζονται από άτομα με εξουσιοδότηση από τον νόμο για την πραγματοποίηση ηλεκτρολογικών εργασιών καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις. Μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας ενδέχεται να εγκυμονεί κινδύνους για όσους πραγματοποιούν τις εργασίες, αλλά και για το κοινό.
Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Ακονισμα εξαρτηματων-σκαπτικων βελονια, καλεμια και διαμαντοτρύπανα Αξιολόγηση θέματος: -----

#1 User is offline   corsakias5146 

• Group: Μέλη
  • Εγγραφή 30/05/2005

Δημοσιεύτηκε 10/09/2010 - 13:48

Ακονιζεται τα βελονια και τα καλεμια σας ή τα πετάτε μολις "στρογγυλεψουν"? Π{Ως μπορούμε να τα ακονισουμε? Με τροχο θα γίνει ή θα τα χαλασω περισσότερο?
Επισης ακουσα ότι μπορει να ακονιστει και το διαμαντι στα όπου υπάρχει, πχ στα δόντια του τροχού της φρέζας. Αξίζει το κόπο όταν ένα νέο μαχαίρι εχει 60-70 ευρώ?:scratch:
Ηλεκτρολόγος μηχανικός Τ.Ε.

#2 User is offline   ELECTRO7 

• Εγγραφή 21/02/2008

Δημοσιεύτηκε 10/09/2010 - 19:25

Kαλησπέρα
Kοίταξε καταλαβαίνω πως είναι δύσκολοι καιροί:woot::lookaround::-)και εγώ το ίδιο θάκανα ..(και το έχω κάνει)...σίγουρα απ το να τα πετάμε καλύτερα να ψάχνουμε πως να τα διατηρούμε ενεργά !

Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα και το είχα στο νου θα ρωτήσω κάποιο μαγαζί που ασχολείται με τροχίσματα διαφόρων τύπων και θα σου πω αύριο...αν δεν προκύψει κάτι:razz:
Πάντως η λύση με τον τροχό δεν είναι καλή , το έχω κάνει και ξανά τα ίδια.
Έχω την εντύπωση πως δεν κοστίζει πολύ το ζέσταμα.. μέχρι να πυρώσει καλά:fire: το μέταλλο και να περαστεί με κάποιο φάρμακο:baby:

Όσο για το ακόνισμα της φρέζας τα λέμε αύριο:sleepy:..........

This post has been edited by ELECTRO7: 10/09/2010 - 19:44

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Α Κτίζε το αύριο...σήμερα!
0

#3 User is offline   AVRFreakMan 

• Group: Moderators
  • Εγγραφή 06/06/2002

Δημοσιεύτηκε 11/09/2010 - 17:28

Το σημαντικό στα ατσαλένια καλέμια, τρυπάνια σιδήρου/ξύλου κλπ όταν τα ακονίζεις με τροχάκι ή δίδυμο τροχό, είναι να μην το τροχίζεις συνεχόμενα για πολύ ώρα αλλά να το κρυώνεις ανα διαστήματα (π.χ. σε νερό) έτσι ώστε να μη χάσει το "βάψιμο" του (σκληρότητα) το ατσάλι. Αν δεν το κάνεις καλά, θα δεις το μέταλλο από γυαλιστερό να μαυρίζει σε κύματα όταν καίγεται. Είναι το στάδιο πριν πυρώσει και ΔΕΝ είναι καλό. Μαλακώνει το ατσάλι και θα πρέπει να το βάψεις ξανά.

Για λόγους κόστους βέβαια, η βιομηχανία βάφει μόνο τις μύτες και αν το φας πολύ θα φτάσεις κάποια στιγμή στο μαλακό ατσάλι.
My posts are printed on 100% recycled pixels.
0

#4 User is offline   ELECTRO7 

• Εγγραφή 21/02/2008

Δημοσιεύτηκε 13/09/2010 - 13:04

Τελικά τους ρώτησα αλλά δεν ακονίζουν καλέμια βελόνια ή τρυπάνια.
Μόνο αλυσίδες από αλυσοπρίονα και γενικά λάμες από πριόνια ξυλουργών.
Μου είπαν δεν έχουν το κατάλληλο εργαλείο γι αυτή τη δουλειά.
Κοίταξε στο κάτω κάτω πάνω από 15-25 ευρώ δεν κάνουν και τα λεφτά τους τα βγάζουν και με το παραπάνω.:yes:

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Α Κτίζε το αύριο...σήμερα!
0

#5 User is offline   corsakias5146 

• Εγγραφή 30/05/2005

Δημοσιεύτηκε 13/09/2010 - 13:19

Βρε τα καλεμια και βελονια ενταξει αλλα για το διαμαντοτροχο της φρεζας???
Παλια καποιος ηλεκτρολογος είχε ακονισει μερικα σε ενα μηχανουργειο αλλα δεν θυμαμαι που. Ο διαμαντοτροχος της φρεζας (impex) κανει 60+ ευρώ. Διολου αμελητεο όταν χρειαζεται πολύ συχνα αντικατασταση!
Ηλεκτρολόγος μηχανικός Τ.Ε.

#6 User is offline   AVRFreakMan 

• Group: Moderators
  • Εγγραφή 06/06/2002

Δημοσιεύτηκε 13/09/2010 - 19:57

Ένα τροχείο βρίσκεται επί της Λεωφώρου Καβάλας, στο ύψος του ΤΕΙ.
Σε αυτόν έχω τροχίσει πολλές φορές δίσκους από δισκοπρίονο σιδήρου, αν και τα έστειλε στον Ασπρόπυργο σε κάποιον που συνεργάζεται γιατί αυτός είναι περισσότερο για πριονοκορδέλες.
My posts are printed on 100% recycled pixels.
0

Share on Facebook

Share on Tumblr

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

2 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα
0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 κρυφά μέλη