TechTeam Community: απορια με αντικεραυνικα - TechTeam Community

Jump to content

Forum Ηλεκτρολογία

Προσοχή: Οι οδηγίες που δίνονται σε αυτό το forum θα πρέπει να εφαρμόζονται από άτομα με εξουσιοδότηση από τον νόμο για την πραγματοποίηση ηλεκτρολογικών εργασιών καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις. Μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας ενδέχεται να εγκυμονεί κινδύνους για όσους πραγματοποιούν τις εργασίες, αλλά και για το κοινό.
  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

απορια με αντικεραυνικα Αξιολόγηση θέματος: -----

#1 User is offline   ygo2slow 

• Group: Μέλη
  • Εγγραφή 16/03/2009

Δημοσιεύτηκε 06/09/2010 - 18:29

εχω μια απορια και θα ηθελα λιγη βοηθεια.Για πιο λογο σε δικτυο ουδετερογειωσης να βαζουμε αντικεραυνικο στον ουδετερο τη στιγμη που ηδη ειναι συνδεμενος με την γη;μπορει να ειναι γελια η απορια μου αλλα εχει κολησει το κεφαλι μου.!!!

0

#2 User is offline   akouz 

• Εγγραφή 09/02/2009

Δημοσιεύτηκε 07/09/2010 - 10:31

Δες τους νόμους του Κίρχοφ (Kirchhoff's laws).

This post has been edited by akouz: 07/09/2010 - 10:32

0

#3 User is offline   ygo2slow 

• Εγγραφή 16/03/2009

Δημοσιεύτηκε 07/09/2010 - 17:01

View Postakouz, on 07/09/2010 - 10:31, said:

ναι τους κοιταξα αλλα δεν μπορω να βρω την εφαρμογη τους πανω σε αυτο που ρωταω.μηπως θες να γινεις πιο σαφης;;
0

#4 User is offline   akouz 

• Εγγραφή 09/02/2009

Δημοσιεύτηκε 08/09/2010 - 08:14

Εάν διαβάσεις προσεκτικά θα δεις ότι ο ένας νομός μας λέει για το άθροισμα το ρευμάτων σε ένα κόμβο

Στην ουδετερογείωση υπάρχει κόμβος άρα στην περίπτωση που θα δημιουργηθεί μια υπέρταση στο δίκτυο από το άνοιγμα ενός διακόπτη ισχύος ή από την πτώση ενός κεραυνού θα δημιουργηθούν ρεύματα τα όποια θα οδεύουν προς τους καταναλωτές όταν αυτά τα ρεύματα φτάσουν στο κόμβο της ουδετερογείωσης ένα μέρος θα όδευση προς την γη και κάποιο άλλο θα περάσει μέσα από της συσκευές σου (καταναλώσεις )και θα επιστρέψει και αυτό στην γη.

Εμείς μέσω των αντικεραυνικών προσπαθούμε να μειώσουμε αυτά τα ρεύματα που θα φτάσουν στης καταναλώσεις.

Εάν κάνω κάποιο λάθος θα παρακαλούσα κάποιο συνάδελφο να με διορθώσει.

Ουδείς αλάθητος ..

0

#5 User is offline   LEFAS 

• Εγγραφή 24/04/2009

Δημοσιεύτηκε 08/09/2010 - 12:39

View Postakouz, on 07/09/2010 - 10:31, said:

Η ερώτηση του ygo2slow ήταν << Για πιο λογο σε δικτυο ουδετερογειωσης να βαζουμε αντικεραυνικο στον ουδετερο τη στιγμη που ηδη ειναι συνδεμενος με την γη >>και για αυτό περιμένει απάντηση, που κολλάq ο νόμος του Κίρχοφ
0

#6 User is offline   LEFAS 

• Εγγραφή 24/04/2009

Δημοσιεύτηκε 08/09/2010 - 13:02

View Postakouz, on 08/09/2010 - 08:14, said:

Εάν διαβάσεις προσεκτικά θα δεις ότι ο ένας νομός μας λέει για το άθροισμα το ρευμάτων σε ένα κόμβο

Στην ουδετερογείωση υπάρχει κόμβος άρα στην περίπτωση που θα δημιουργηθεί μια υπέρταση στο δίκτυο από το άνοιγμα ενός διακόπτη ισχύος ή από την πτώση ενός κεραυνού θα δημιουργηθούν ρεύματα τα όποια θα οδεύουν προς τους καταναλωτές όταν αυτά τα ρεύματα φτάσουν στο κόμβο της ουδετερογείωσης ένα μέρος θα όδευση προς την γη και κάποιο άλλο θα περάσει μέσα από της συσκευές σου (καταναλώσεις )και θα επιστρέψει και αυτό στην γη.

Εμείς μέσω των αντικεραυνικών προσπαθούμε να μειώσουμε αυτά τα ρεύματα που θα φτάσουν στης καταναλώσεις.

Εάν κάνω κάποιο λάθος θα παρακαλούσα κάποιο συνάδελφο να με διορθώσει.

Ουδείς αλάθητος ..

Μα τα ρεύματα αυτά , τη στιγμή που με οιονδήποτε τρόπο φτάσουν στο κόμβο της ουδετερογείωσης πως είναι δυνατόν ένα μέρος των ρευμάτων αυτών, να προτιμήσει το δύσκολο δρόμο μέσω των αντιστάσεων των καταναλώσεων , αγωγός δικτύου και τυλίγματα πηγής. Παρά εύκολου δρόμου προς τη γη μέσω αμελητέας σχεδόν αντίστασης

This post has been edited by kioan: 10/09/2010 - 10:19
Reason for edit: Διόρθωση λανθασμένων quote

0

#7 User is offline   xrhstosmp 

• Εγγραφή 16/01/2008

Δημοσιεύτηκε 08/09/2010 - 17:35

View PostLEFAS, on 08/09/2010 - 13:02, said:

Μα τα ρεύματα αυτά , τη στιγμή που με οιονδήποτε τρόπο φτάσουν στο κόμβο της ουδετερογείωσης πως είναι δυνατόν ένα μέρος των ρευμάτων αυτών, να προτιμήσει το δύσκολο δρόμο μέσω των αντιστάσεων των καταναλώσεων , αγωγός δικτύου και τυλίγματα πηγής. Παρά εύκολου δρόμου προς τη γη μέσω αμελητέας σχεδόν αντίστασης

αν καταλαβα καλα φιλε lefas ,υποστηριζεις οτι σε δυο αντιστασεις παραλληλα συνδεσμολογιμενες (π.χ R1 =0,1Ω και R2=200Ω) αν εφαρμοστει ταση στα ακρα τους (π.χ 100000ν) απο τον κλαδο της 2ης αντιστασης δε 8α περασει καθολου ηλεκτρικη ενταση??????ή αν περασει δε θα προκαλεσει ζημια? στους κεραυνους εγω απ'οτι ξερω (και χωρις να εχω τις δικες σου γνωσεις) μιλαμε για ρευματα της ταξης των μερικων δεκαδων ως μερικων εκατονταδων ΚΑ........:what:

This post has been edited by kioan: 10/09/2010 - 10:20
Reason for edit: Διόρθωση λανθασμένων quote

1

0

#8 User is offline   ygo2slow 

• Εγγραφή 16/03/2009

Δημοσιεύτηκε 08/09/2010 - 19:58

συμφωνω με τον φιλό LEFAS γι'αυτο ειχα αυτη την απορια!τωρα με την λογικη του νομου των ρευματων του κιρκοφ παντα θα περναει ενα ρευμα στους καταναλωτες ακομη,σκεφτειτε οτι σε καθε κολωνα της ΔΕΗ ο ουδετερος γειωνεται αρα εχουμε αρκετους κομβους μεχρι να ερθει το κεραυνικο ρευμα σε εμας ενω στις φασεις δεν υπαρχουν τετοιου ειδους κομβοι.με αυτη την λογικη φιλε akouz θα επρεπε να βαζαμε πιο πολλα αντικεραυνικα στις φασεις για να εχουμε πιο πολλους κομβους.δεν μου φαινεται λογικο συνεχιζω λοιπον να εχω την αρχικη μου απορια.ΓΙΑΤΙ???? :closed:
0

#9 User is offline   LEFAS 

• Εγγραφή 24/04/2009

Δημοσιεύτηκε 08/09/2010 - 21:13

View Postxrhstosmp, on 08/09/2010 - 17:35, said:

αν καταλαβα καλα φιλε lefas ,υποστηριζεις οτι σε δυο αντιστασεις παραλληλα συνδεσμολογιμενες (π.χ R1 =0,1Ω και R2=200Ω) αν εφαρμοστει ταση στα ακρα τους (π.χ 100000ν) απο τον κλαδο της 2ης αντιστασης δε 8α περασει καθολου ηλεκτρικη ενταση??????ή αν περασει δε θα προκαλεσει ζημια? στους κεραυνους εγω απ'οτι ξερω (και χωρις να εχω τις δικες σου γνωσεις) μιλαμε για ρευματα της ταξης των μερικων δεκαδων ως μερικων εκατονταδων ΚΑ........:what:

Φίλε xrhstosmp όταν λες << αντιστασεις παραλληλα συνδεσμολογιμενες (π.χ R1 =0,1Ω και R2=200Ω)>> ποιες εννοείς , ανέφερε και διαδρομή, επίσης ο κεραυνός - για να έχομε συγκεκριμένο σενάριο - που θα <<πέσει >> δηλ σε ποιο (ους) αγωγό (ους) του δικτύου και κάτι ακόμη προφανώς μιλάμε για δίκτυο 230/400 V;

This post has been edited by kioan: 10/09/2010 - 10:18
Reason for edit: Αφαίρεση ανούσιων και πολλαπλών παραθέσεων!

0

#10 User is offline   xrhstosmp 

• Εγγραφή 16/01/2008

Δημοσιεύτηκε 09/09/2010 - 19:47

μιλαω για το σεναριο που εθεσες εσυ φιλε lefas απο τον κομβο της ουδετερωσης η μια και απο την αλλη μέσω των αντιστάσεων των καταναλώσεων , αγωγός δικτύου και τυλίγματα πηγής οπως αναφερεις.. ειμαστε εξασφαλισμενοι οτι δε θα περασει καθολου ενταση απο το "δυσκολο" σκελος????

1

0

Share on Facebook

Share on Tumblr

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

2 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα
0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 κρυφά μέλη