TechTeam Community: Σποτ Led και Dimmer .Γιατι δεν σβηνει? - TechTeam Community

Jump to content

Forum Ηλεκτρολογία

Προσοχή: Οι οδηγίες που δίνονται σε αυτό το forum θα πρέπει να εφαρμόζονται από άτομα με εξουσιοδότηση από τον νόμο για την πραγματοποίηση ηλεκτρολογικών εργασιών καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις. Μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας ενδέχεται να εγκυμονεί κινδύνους για όσους πραγματοποιούν τις εργασίες, αλλά και για το κοινό.
Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Σποτ Led και Dimmer .Γιατι δεν σβηνει? Αξιολόγηση θέματος: -----

#1 User is offline   paul33 

• Group: Μέλη
  • Εγγραφή 18/04/2010

Δημοσιεύτηκε 04/09/2010 - 09:28

Καλησπερα. Μου ζητησαν να τοποθετησω σποτ σε γηψοσανιδα (ταβανι) .προτημησα να τοποθετησω Σποτ Led 1.8 W το καθενα . και Dimmer της Legrand (valena).Η συνδεσμολογια των σποτ ειναι παραλληλα, και λειτουργουν σωστα εως ενα σημειο . Τωρα ξεκινα το παραδοξο, Οταν χαμηλωνω( Στο Τερμα ) το Dimmer τα σποτακια δεν σβηνουν εντελως. Και ετσι θεωρησα πως χρειαζεται ενα επιπλεων φορτιο (δηλ Μια λαμπα για σποτ πυρακτωσεως 35 W) τα σποτ εκλεισαν εντελως και δουλευουν οπως επρεπε αλλα δεν θεωρω πως ειναι η ποιο σωστη λυση,Μηπως καποια Αντισταση ; η πυκνωτης! . Μηπως το εχει αντιμετωπηση κανεις ?

ευχαριστω προκαταβολικα
0

#2 User is offline   JOUN 

• Εγγραφή 02/02/2007

Δημοσιεύτηκε 04/09/2010 - 14:16

Αν δεις επανω στο dimmer γραφει ελαχιστη ισχυ για να δουλεψει σωστα.Συνηθως ειναι γυρω στα 40-60 Watt.Το γιατι δεν ειναι του παροντος να αναλυθει.
Εσυ προφανως του δινεις λιγοτερη ισχυ.Εκτος απο αυτο τα led γενικα ειναι παραξενο φορτιο για ντιμμαρισμα λογω του οτι ειναι διοδοι αλλα και του οτι εχουν ενσωματωμενο τροφοδοτικο..Γενικως δεν νομιζω να δουλεψει σωστα και αξιοπιστα ακομα και με την 35W λαμπα παραλληλα.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός .Ε
0

#3 User is offline   paul33 

• Εγγραφή 18/04/2010

Δημοσιεύτηκε 17/09/2010 - 13:01

View PostJOUN, on 04/09/2010 - 14:16, said:

Αν δεις επανω στο dimmer γραφει ελαχιστη ισχυ για να δουλεψει σωστα.Συνηθως ειναι γυρω στα 40-60 Watt.Το γιατι δεν ειναι του παροντος να αναλυθει.
Εσυ προφανως του δινεις λιγοτερη ισχυ.Εκτος απο αυτο τα led γενικα ειναι παραξενο φορτιο για ντιμμαρισμα λογω του οτι ειναι διοδοι αλλα και του οτι εχουν ενσωματωμενο τροφοδοτικο..Γενικως δεν νομιζω να δουλεψει σωστα και αξιοπιστα ακομα και με την 35W λαμπα παραλληλα.

Τελικα εβαλα μια λαμπα πυρακτωσης και δουλευει σωστα τωρα το μονο που δεν ειναι σωστο οτι στην αρχη ενω τα led ξεκιναν κανονικα η πυρακτωσης μενει σβηστη μεχρι να δωσω λιγο παραπανω ενταση.
0

#4 User is offline   JOUN 

• Εγγραφή 02/02/2007

Δημοσιεύτηκε 19/09/2010 - 17:10

Αν παντως τα τιναξουν πιο γρηγορα και απο απλα πυρακτωσης μην παραξενευτης..
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός .Ε
0

#5 User is offline   konanmenn 

• Εγγραφή 12/11/2008

Δημοσιεύτηκε 13/10/2010 - 21:04

Εχω και εγω μια ερωτηση πανω σε αυτο το θεμα πηγα σε μια καφετερια εχει 18 σποτ 12V 50W τα οποια ντιμαρονται και θελει να τα αντικαταστησω με LED 12V 1.8W στο κουτι τους τα led γραφει οτι δεν ντιμαρονται εβαλα ενα για να δοκιμασω και ειδα οτι το ντιμαρει μια χαρα και το εχω αφησει λιγες μερες χωρις κανενα προβλημα το ντιμερ ειναι μεγαλο επαγγελματικο 1500W με διακοπτη αν τα αλλαξω ολα λετε να εχω καποιο προβλημα; ευχαριστω.
Ηλεκτρολογος εγκαταστατης
0

Share on Facebook

Share on Tumblr

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

2 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα
0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 κρυφά μέλη