Page 1 of 1
Σποτ Led και Dimmer .Γιατι δεν σβηνει?
Δημοσιεύτηκε 04/09/2010 - 09:28
Καλησπερα. Μου ζητησαν να τοποθετησω σποτ σε γηψοσανιδα (ταβανι) .προτημησα να τοποθετησω Σποτ Led 1.8 W το καθενα . και Dimmer της Legrand (valena).Η συνδεσμολογια των σποτ ειναι παραλληλα, και λειτουργουν σωστα εως ενα σημειο . Τωρα ξεκινα το παραδοξο, Οταν χαμηλωνω( Στο Τερμα ) το Dimmer τα σποτακια δεν σβηνουν εντελως. Και ετσι θεωρησα πως χρειαζεται ενα επιπλεων φορτιο (δηλ Μια λαμπα για σποτ πυρακτωσεως 35 W) τα σποτ εκλεισαν εντελως και δουλευουν οπως επρεπε αλλα δεν θεωρω πως ειναι η ποιο σωστη λυση,Μηπως καποια Αντισταση ; η πυκνωτης! . Μηπως το εχει αντιμετωπηση κανεις ?
ευχαριστω προκαταβολικα
Δημοσιεύτηκε 04/09/2010 - 14:16
Αν δεις επανω στο dimmer γραφει ελαχιστη ισχυ για να δουλεψει σωστα.Συνηθως ειναι γυρω στα 40-60 Watt.Το γιατι δεν ειναι του παροντος να αναλυθει.
Εσυ προφανως του δινεις λιγοτερη ισχυ.Εκτος απο αυτο τα led γενικα ειναι παραξενο φορτιο για ντιμμαρισμα λογω του οτι ειναι διοδοι αλλα και του οτι εχουν ενσωματωμενο τροφοδοτικο..Γενικως δεν νομιζω να δουλεψει σωστα και αξιοπιστα ακομα και με την 35W λαμπα παραλληλα.
Εσυ προφανως του δινεις λιγοτερη ισχυ.Εκτος απο αυτο τα led γενικα ειναι παραξενο φορτιο για ντιμμαρισμα λογω του οτι ειναι διοδοι αλλα και του οτι εχουν ενσωματωμενο τροφοδοτικο..Γενικως δεν νομιζω να δουλεψει σωστα και αξιοπιστα ακομα και με την 35W λαμπα παραλληλα.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός .Ε
Δημοσιεύτηκε 17/09/2010 - 13:01
JOUN, on 04/09/2010 - 14:16, said:
Αν δεις επανω στο dimmer γραφει ελαχιστη ισχυ για να δουλεψει σωστα.Συνηθως ειναι γυρω στα 40-60 Watt.Το γιατι δεν ειναι του παροντος να αναλυθει.
Τελικα εβαλα μια λαμπα πυρακτωσης και δουλευει σωστα τωρα το μονο που δεν ειναι σωστο οτι στην αρχη ενω τα led ξεκιναν κανονικα η πυρακτωσης μενει σβηστη μεχρι να δωσω λιγο παραπανω ενταση.
Δημοσιεύτηκε 19/09/2010 - 17:10
Αν παντως τα τιναξουν πιο γρηγορα και απο απλα πυρακτωσης μην παραξενευτης..
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός .Ε
Δημοσιεύτηκε 13/10/2010 - 21:04
Εχω και εγω μια ερωτηση πανω σε αυτο το θεμα πηγα σε μια καφετερια εχει 18 σποτ 12V 50W τα οποια ντιμαρονται και θελει να τα αντικαταστησω με LED 12V 1.8W στο κουτι τους τα led γραφει οτι δεν ντιμαρονται εβαλα ενα για να δοκιμασω και ειδα οτι το ντιμαρει μια χαρα και το εχω αφησει λιγες μερες χωρις κανενα προβλημα το ντιμερ ειναι μεγαλο επαγγελματικο 1500W με διακοπτη αν τα αλλαξω ολα λετε να εχω καποιο προβλημα; ευχαριστω.
Ηλεκτρολογος εγκαταστατης
Page 1 of 1

Help