TechTeam Community: Μικρή γεννήτρια 6.5 Hp τάση 50V - TechTeam Community

Jump to content

Forum Ηλεκτρολογία

Προσοχή: Οι οδηγίες που δίνονται σε αυτό το forum θα πρέπει να εφαρμόζονται από άτομα με εξουσιοδότηση από τον νόμο για την πραγματοποίηση ηλεκτρολογικών εργασιών καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις. Μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας ενδέχεται να εγκυμονεί κινδύνους για όσους πραγματοποιούν τις εργασίες, αλλά και για το κοινό.
Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Μικρή γεννήτρια 6.5 Hp τάση 50V Αξιολόγηση θέματος: -----

#1 User is offline   bourasnik 

• Group: Μέλη
  • Εγγραφή 28/03/2006

Δημοσιεύτηκε 31/08/2010 - 16:22

Είχαμε μια μικρή βενζινογεννήτρια στο χωριό 6.5 ίππων που δούλευε μια χαρά για 2 χρόνια.
Φέτος όταν την έβαλα μπρος μου έβγαζε 50 V (ένδειξη του ενσωματωμένου οργάνου). Επιβεβαίωσα την ένδειξη με βολτόμετρο.
Ανοίγοντας την γεννήτρια βρήκα ένα πυκνωτή 230μF συνδεμένο σε τύλιγμα του στάτη, ένα δεύτερο τύλιγμα έδινε συνεχή τάση (ίσως με χρήση γέφυρας)
Άλλα δύο τυλίγματα συνδεόταν σε σειρά για να δώσουν την κύρια έξοδο (230) ενώ ο ρότορας είχε τυλίγματα με διόδους.
Ξεσκόνισα τα βιβλία μου και δεν κατάλαβα πως λειτουργεί. Όλα τα βιβλία μιλούσαν για σύγχρονη γεννήτρια με διέγερση συνεχούς ρεύματος στον ρότορα, αλλά εγώ δεν βρήκα ούτε συλλέκτη ούτε δαχτυλίδια.
Κανείς έμπειρος απο γεννήτριες να μας εξηγλησει πέντε πράγματα?
Μυρίζομαι ότι τα βιβλία μας έχουν λύσεις 100 χρόνων και όχι σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές.
0

#2 User is offline   JOUN 

• Εγγραφή 02/02/2007

Δημοσιεύτηκε 31/08/2010 - 22:35

Αν θυμαμαι καλα (πανε και αρκετα χρονια απο τοτε) πρεπει να φταιει η μετατοπιση της ουδετερης ζωνης αλλα δεν θυμαμαι τιποτα παραπανω..
Και εγω θα εβρισκα χρησιμες καποιες διευκρινισεις και ειδικα πως επαναφερουμε μια γεννητρια που δεν βγαζει πλεον ταση λογω απραξιας.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός .Ε
0

#3 User is offline   LEFAS 

• Εγγραφή 24/04/2009

Δημοσιεύτηκε 31/08/2010 - 23:42

View Postbourasnik, on 31/08/2010 - 16:22, said:

Είχαμε μια μικρή βενζινογεννήτρια στο χωριό 6.5 ίππων που δούλευε μια χαρά για 2 χρόνια.
Φέτος όταν την έβαλα μπρος μου έβγαζε 50 V (ένδειξη του ενσωματωμένου οργάνου). Επιβεβαίωσα την ένδειξη με βολτόμετρο.
Ανοίγοντας την γεννήτρια βρήκα ένα πυκνωτή 230μF συνδεμένο σε τύλιγμα του στάτη, ένα δεύτερο τύλιγμα έδινε συνεχή τάση (ίσως με χρήση γέφυρας)
Άλλα δύο τυλίγματα συνδεόταν σε σειρά για να δώσουν την κύρια έξοδο (230) ενώ ο ρότορας είχε τυλίγματα με διόδους.
Ξεσκόνισα τα βιβλία μου και δεν κατάλαβα πως λειτουργεί. Όλα τα βιβλία μιλούσαν για σύγχρονη γεννήτρια με διέγερση συνεχούς ρεύματος στον ρότορα, αλλά εγώ δεν βρήκα ούτε συλλέκτη ούτε δαχτυλίδια.
Κανείς έμπειρος απο γεννήτριες να μας εξηγλησει πέντε πράγματα?
Μυρίζομαι ότι τα βιβλία μας έχουν λύσεις 100 χρόνων και όχι σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές.

Έχεις τίποτα στοιχεία να μαρτυρούν ότι είναι σύγχρονη γεννήτρια;.

Επίσης αν έχεις τίποτα σχέδια ανάρτησε τα.
0

#4 User is offline   LEFAS 

• Εγγραφή 24/04/2009

Δημοσιεύτηκε 31/08/2010 - 23:46

View PostJOUN, on 31/08/2010 - 22:35, said:

Αν θυμαμαι.............................
Και εγω θα εβρισκα χρησιμες καποιες διευκρινισεις και ειδικα πως επαναφερουμε μια γεννητρια που δεν βγαζει πλεον ταση λογω απραξιας.

Αναφέρεσαι για DC γεννήτρια
0

#5 User is offline   akouz 

• Εγγραφή 09/02/2009

Δημοσιεύτηκε 01/09/2010 - 09:42

Το πρόβλημα σου είναι μάλλον ο πυκνωτής που υπάρχει στην γεννήτρια σου καλό θα ήταν να τον αλλάξεις με ένα καινούργιο.

Μια δεύτερη λύση είναι να βάλεις μπροστά την γεννήτρια και στην συνεχεία να της δώσεις στιγμιαία μια τάση από μια μικρή μπαταρία αυτοκίνητου κατά προτίμηση με δυο καλώδια στην έξοδο του 220 για να της κάνεις διέγερση μόνο πρόσεχε να μην σου κολλήσουν πάνω στους ακροδέκτες γιατί θα την κάψεις…

Εάν δεν πιάσει και αυτό είναι άλλου το πρόβλημα… ίσως είναι καμένες οι δίοδοι του ροτορα.

This post has been edited by akouz: 01/09/2010 - 09:43

0

#6 User is offline   JOUN 

• Εγγραφή 02/02/2007

Δημοσιεύτηκε 01/09/2010 - 13:44

View Postakouz, on 01/09/2010 - 09:42, said:

Μια δεύτερη λύση είναι να βάλεις μπροστά την γεννήτρια και στην συνεχεία να της δώσεις στιγμιαία μια τάση από μια μικρή μπαταρία αυτοκίνητου κατά προτίμηση με δυο καλώδια στην έξοδο του 220 για να της κάνεις διέγερση μόνο πρόσεχε να μην σου κολλήσουν πάνω στους ακροδέκτες γιατί θα την κάψεις…

Aυτο ζητουσα!Ευχαριστω!
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός .Ε
0

Share on Facebook

Share on Tumblr

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

2 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα
0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 κρυφά μέλη