TechTeam Community: Πρόβλημα με μπλε οθόνη στα Win7 - TechTeam Community

Jump to content

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Πρόβλημα με μπλε οθόνη στα Win7 Αξιολόγηση θέματος: -----

#1 User is offline   thanosgs 

• Group: Μέλη
  • Εγγραφή 02/06/2006

Δημοσιεύτηκε 21/08/2010 - 20:05

Γεια σας παιδιά,

Πρόσφατα έβαλα στον υπολογιστή μου τα Win7 ενώ προηγουμένως είχα XP. Ξαφνικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα (στάνταρ μια φορά τη μέρα) μου πετάει μπλε οθόνη στα κινέζικα σε ανύποπτο χρόνο και ύστερα κάνει μόνο του το restart αλλά χρειάζεται πριν φορτωσουν τα windows να πατήσω την επιλογή Start Windows Normally ενώ πιο πάνω μου έχει και τρεισ επιλογές για να ξεκινήσω τα Windows σε Safe Mode. Όταν εν τέλει φορτώνουν μου βγάζει το μήνυμα που σας παραθέτω πιο κάτω (το έχω σε δύο μέρη για να σας δείξω όλα τα στοιχεία που μου λέει καθώς δεν μπορω να μεγαλώσω το παράθυρο). Μπορείτε να με βοηθήσετε? Ευχαριστώ προκαταβολικά.
edit: Πατάω check for solution, φορτώνει μια μπάρα αλλά μετά δεν κάνει τίποτα.

Συνημμένα αρχεία

This post has been edited by thanosgs: 21/08/2010 - 20:07

All I wanna do is sleeping all day.
All I wanna drive is a mazda RX-8.
0

#2 User is offline   nikhatzi 

• Group: Super Moderators
  • Εγγραφή 02/10/2004

Δημοσιεύτηκε 21/08/2010 - 21:38

Ακολούθησε αυτές τις οδηγίες ώστε να μην κάνει επανεκκίνηση ο υπολογιστής μετά από bsod, και όταν σου βγάλει πάλι μπλε οθόνη, σημείωσε τον κωδικό του σφάλματος σε ένα χαρτάκι και δώστον μας (αν δεν ξέρεις ποιος είναι ο κωδικός, σημείωσε τα νούμερα που θα δεις μαζί με τις ετικέτες τους).
"Ή λέγε τι σιγής κρείττον, ή σιγήν έχε."
0

#3 User is offline   thanosgs 

• Εγγραφή 02/06/2006

Δημοσιεύτηκε 25/08/2010 - 01:16

Το έκανα αυτο που μου είπες αλλά όλως παραδόξως από τότε δε μου το έχει ξανακάνει αυτό.. Αν ξαναγίνει θα ανεβάσω αυτά απου θα λέει. Ευχαριστώ πάντως.<br>
0

#4 User is offline   thanosgs 

• Εγγραφή 02/06/2006

Δημοσιεύτηκε 26/08/2010 - 04:02

Πριν λίγο μου ξαναπέταξε μπλε οθόνη και πανω πάνω έλεγε MEMORY_MANAGEMENT και μετά κάτι ότι μπορεί να φταίει κάποιο πρόσφατο software ή hardware που εγκατέστησα και στη συνέχεια σας γράφω τα στοιχεία που πιστεύω πως είναι σημαντικά.

Technical Information:
***STOP:0*0000001A(0*00041284,0*FDBF7001, 0*00002485,0*93030000)

Collecting data for crash dump...
Initializing disk for crash dump...
Beginning dump of physical memory
Dumping physical memory to disk: 100
Physical memory dump complete

Ελπίζω να βγάζετε μια άκρη μέσα σε όλα αυτά...
0

#5 User is offline   nikhatzi 

• Εγγραφή 02/10/2004

Δημοσιεύτηκε 26/08/2010 - 10:39

Πόση Ram έχεις? (Μέγεθος και πλήθος καρτών)
Πόσους δίσκους έχεις?
Πόσα Watt είναι το τροφοδοτικό σου?

Επίσης, πριν περάσεις τα 7, έτρεξες τον verifier της Microsoft να δεις αν μπορείς να βάλεις Windows 7 στον υπολογιστή σου?
0

#6 User is offline   thanosgs 

• Εγγραφή 02/06/2006

Δημοσιεύτηκε 26/08/2010 - 12:42

Έχω 2,5 GB RAM (1 GB, 1 GB και 512 MB)
Έχω έναν εσωτερικό χωρητικότητας 57,2 GB (16,8 GB free space), και έναν εξωτερικό που τον έχω μόνιμα συνδεδεμένο χωρητικότητας 232 GB (2,17 GB free space [μήπως φταίει αυτό?])
Τώρα για το τροφοδοτικό θα σε γελάσω...
Όχι, αυτό το verifier το είχα τρέξει έτσι δοκιμαστικά όσον αφορούσε τα Windows Vista και μου είχε βγάλει ότι σηκώνει κάποια έκδοση, δε θυμάμαι ποια όμως.. (φαντάζομαι την κατώτερη).
Τα Win7 τα έβαλα με την παρότρυνση ενός φίλου μου που ξέρει κάτι παραπάνω και μου είχε πει ότι λογικά θα τα σηκώνει το pc μου.

This post has been edited by thanosgs: 26/08/2010 - 14:29

0

#7 User is offline   nikhatzi 

• Εγγραφή 02/10/2004

Δημοσιεύτηκε 26/08/2010 - 14:29

View Postthanosgs, on 26/08/2010 - 12:42, said:

Έχω 2,5 GB RAM (1 GB, 1 GB και 512 MB)
Έχω έναν εσωτερικό χωρητικότητας 57,2 GB (16,8 GB free space), και έναν εξωτερικό που τον έχω μόνιμα συνδεδεμένο χωρητικότητας 232 GB (2,17 GB free space [μήπως φταίει αυτό?])
Τώρα για το τροφοδοτικό θα σε γελάσω...
Όχι, αυτό το verifier το είχα τρέξει έτσι δοκιμαστικά όσον αφορούσε τα Windows Vista και μου είχε βγάλει ότι σηκώνει κάποια έκδοση, δε θυμάμαι ποια όμως.. (φαντάζομαι την κατώτερη).
Τα Win7 τα έβαλα με την παρότρυνση ενός φίλου μου που ξέρει κάτι παραπάνω ότι λογικά θα τα σηκώνει το pc μου.

Αν και αρχικά σκεφτόμουν άλλο "ύποπτο" λόγο για τον οποίο εμφανίζεται η bsod, τώρα αρχίζει να μου χτυπάει άσχημα στο μάτι αυτό το 512ΜΒ που έχεις για RAM. Δοκίμασε να το αφαιρέσεις τελείως, και άσε μόνο τα 2 γίγα πάνω, σε dual channel φυσικά το οποίο υποστηρίζει η μητρική σου (οι θέσεις για dual channel έχουν στη μητρική ίδιο χρώμα). Δεν ξέρω αν πιάνουν τα χέρια σου από hardware, αν το κάνεις μόνος σου, να είσαι προσεκτικός. Άφησε με τα 2 γίγα Ram τον υπολογιστή μερικές μέρες και δες πως θα πάει. Στη συνέχεια ενημέρωσέ μας πάλι.
0

#8 User is offline   thanosgs 

• Εγγραφή 02/06/2006

Δημοσιεύτηκε 26/08/2010 - 16:52

Ναι τα κατέχω αυτά θα το δοκιμάσω και θα σας ενημερώσω.
0

#9 User is offline   thanosgs 

• Εγγραφή 02/06/2006

Δημοσιεύτηκε 28/08/2010 - 23:28

Λοιπόν φίλε μου σήμερα έβγαλα την RAM 512 MB και είδα ότι το τροφοδοτικό μου είναι συνολικής ισχύος 350 W. Δεν είδα όμως αυτό για το ίδιο χρώμα που μου είπες. Αν κατάλαβα καλά εννοοείς ότι οι περιοχές που "κουμπώνουν" οι κάρτες RAM πρέπει να έχουν το ίδιο χρώμα. Η μητρική μου έχει τρεις εισόδους για κάρτες RAM, όλες με το ίδιο χρώμα. Θα δω πως θα πάει και θα σε ενημερώσω. Μπορείς να μου εξηγήσεις αν είναι αύκολο με δυο λόγια γιατί μπορεί να είναι αυτή η κάρτα το πρόβλημα? Δηλαδή άμα είχα και μία τρίτη κάρτα RAM 1 GB δε θα υπήρχε πρόβλημα?
0

#10 User is offline   nikhatzi 

• Εγγραφή 02/10/2004

Δημοσιεύτηκε 29/08/2010 - 09:45

View Postthanosgs, on 28/08/2010 - 23:28, said:

Λοιπόν φίλε μου σήμερα έβγαλα την RAM 512 MB και είδα ότι το τροφοδοτικό μου είναι συνολικής ισχύος 350 W. Δεν είδα όμως αυτό για το ίδιο χρώμα που μου είπες. Αν κατάλαβα καλά εννοοείς ότι οι περιοχές που "κουμπώνουν" οι κάρτες RAM πρέπει να έχουν το ίδιο χρώμα. Η μητρική μου έχει τρεις εισόδους για κάρτες RAM, όλες με το ίδιο χρώμα. Θα δω πως θα πάει και θα σε ενημερώσω. Μπορείς να μου εξηγήσεις αν είναι αύκολο με δυο λόγια γιατί μπορεί να είναι αυτή η κάρτα το πρόβλημα? Δηλαδή άμα είχα και μία τρίτη κάρτα RAM 1 GB δε θα υπήρχε πρόβλημα?

Καλημέρα,

Ναι, τις περιοχές που κουμπώνουν εννοώ, και αφού είναι όλες ίδιο χρώμα, τότε πιθανότατα δεν υποστηρίζει dual channel. Αυτό όμως με βάζει σε παραπάνω σκέψεις. Αν είναι παλιά η μητρική σου, υποστηρίζεται από τα 7? Βρήκες στο επίσημο site της μητρικής σου πληροφορίες για το αν μπορείς να βάλεις windows 7? Πες μας ποια μητρική έχεις να το κοιτάξουμε κι εμείς. Σε ρώτησα στο πρώτο ποστ για το τροφοδοτικό σου, διότι μετά από έρευνα που έκανα για το συγκεκριμένο σφάλμα που σου δίνει, τις περισσότερες φορές το πρόβλημα οφειλόταν σε μικρό τροφοδοτικό, και εδώ που τα λέμε το τροφοδοτικό σου είναι αρκετά μικρό. Παρ' όλ' αυτά, το σφάλμα σου αναφέρεται σε πρόβλημα διαχείρισης μνήμης. Αυτό παραπέμπει επίσης σε Ram. Από εμπειρία περισσότερο, με τέτοιους συνδιασμούς μνημών, υπάρχουν διάφορα θέματα, π.χ. συνδιασμός γρήγορων Ram με αργές. Στην περίπτωσή σου, η 512 δε μου κόλλαγε τόσο πολύ, οπότε αφού οι άλλες κάρτες που έχεις είναι ίδιες, τις αφήνεις και βλέπεις. Ψαχουλεύοντας προχωράμε, έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας το θέμα του τροφοδοτικού, αλλά και το αν υποστηρίζεται η μητρική σου από τα 7.
0

Share on Facebook

Share on Tumblr

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 κρυφά μέλη