Εγχειρίδιο χρήσης του Ubuntu 10.4(για αρχάριους) Ξεκινώντας με το Ubuntu 10.04
Δημοσιεύτηκε 24/09/2011 - 20:17
Εχουν αποσυρει την ελληνικη εκδοση, μηπως μπορεις να το ξανα ανεβασεις;
Δημοσιεύτηκε 25/09/2011 - 21:34
να κανω μια ερωτηση?
χρονια με τρωει να δοκιμασω τα linux.το αποφασισα τωρα σε ενα ρ3 υπολογιστη με 512 μνημη που σερνεται.διαβασα σαν ελαφρυ λειτουργικο ειναι τα xubundu οπου και τα κατεβασα.τα εχω περασει σε ενα bootable usb stick ( εφτιαξα το .iso με καποιο προγραμμα αλλα δεν μπορω να θυμηθω πιο
)δεν εχουν ομως επιλογη τα bios να μπουταρω απο usb.μονο ετσι γινεται? δεν μπορω να τρεξω το stick μεσα απο τα windows?
τι αλλο να κανω?
και μια και σας βρηκα.για να τα δοκιμασω στον νεο υπολογιστη τα περναω σε ενα αλλο partition και παιζουν παρραληλα με τα windows?
χρονια με τρωει να δοκιμασω τα linux.το αποφασισα τωρα σε ενα ρ3 υπολογιστη με 512 μνημη που σερνεται.διαβασα σαν ελαφρυ λειτουργικο ειναι τα xubundu οπου και τα κατεβασα.τα εχω περασει σε ενα bootable usb stick ( εφτιαξα το .iso με καποιο προγραμμα αλλα δεν μπορω να θυμηθω πιο
τι αλλο να κανω?
και μια και σας βρηκα.για να τα δοκιμασω στον νεο υπολογιστη τα περναω σε ενα αλλο partition και παιζουν παρραληλα με τα windows?
Δημοσιεύτηκε 26/09/2011 - 09:46
vasilimertzani, on 25/09/2011 - 21:34, said:
να κανω μια ερωτηση?
)δεν εχουν ομως επιλογη τα bios να μπουταρω απο usb.μονο ετσι γινεται? δεν μπορω να τρεξω το stick μεσα απο τα windows?
τι αλλο να κανω?
τι αλλο να κανω?
Καλημέρα,
Αφού είσαι αρχάριος στο θέμα, γιατί δε δοκιμάζεις το wubi? Θα σου εγκαταστήσει το ubuntu μέσα από τα Windows. Δε χρειάζεται να κόψεις ούτε partition ούτε τίποτα. Αν κάποια στιγμή θελήσεις να το βγάλεις το λίνουξ, απλά το απεγκαθιστάς από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων των Windows. Δοκίμασέ το, θα σου λύσει τα χέρια.
Υ.Γ.1) Αν περάσεις πρώτα παράθυρα και μετά λίνουξ, θα δουλέψουν μια χαρά. Αν τα εγκαταστήσεις τα λειτουργικά αντίστροφα θα έχεις πρόβλημα.
Υ.Γ.2) Αφού η μητρική σου δεν υποστηρίζει boot από usb (ή τουλάχιστον εσύ δε μπόρεσες να το κάνεις), δοκίμασε να γράψεις το .iso σε cd και να το τρέξεις από εκεί (το γράφεις σαν εικόνα, και όχι ως δεδομένα).
Υ.Γ.3) Καλύτερα δοκίμασε wubi.
Δημοσιεύτηκε 26/09/2011 - 17:37
nikhatzi, on 26/09/2011 - 09:46, said:
vasilimertzani, on 25/09/2011 - 21:34, said:
να κανω μια ερωτηση?
τι αλλο να κανω?
τι αλλο να κανω?
Καλημέρα,
Αφού είσαι αρχάριος στο θέμα, γιατί δε δοκιμάζεις το wubi? Θα σου εγκαταστήσει το ubuntu μέσα από τα Windows. Δε χρειάζεται να κόψεις ούτε partition ούτε τίποτα. Αν κάποια στιγμή θελήσεις να το βγάλεις το λίνουξ, απλά το απεγκαθιστάς από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων των Windows. Δοκίμασέ το, θα σου λύσει τα χέρια.
Υ.Γ.1) Αν περάσεις πρώτα παράθυρα και μετά λίνουξ, θα δουλέψουν μια χαρά. Αν τα εγκαταστήσεις τα λειτουργικά αντίστροφα θα έχεις πρόβλημα.
Υ.Γ.2) Αφού η μητρική σου δεν υποστηρίζει boot από usb (ή τουλάχιστον εσύ δε μπόρεσες να το κάνεις), δοκίμασε να γράψεις το .iso σε cd και να το τρέξεις από εκεί (το γράφεις σαν εικόνα, και όχι ως δεδομένα).
Υ.Γ.3) Καλύτερα δοκίμασε wubi.
τα δοκιμασα με wubi.εκανα καθαρη εγκατασταση. Και απο οτι βλεπω παει σφαιρα.θα δοκιμασω σιγουρα να σας πω.εγκατασταση τι εκανα απο το stick μεσω καποιου προγραμματος dos μου εδωσε επιλογη να μπουταρω απο εκει(χιλια συγνωμη γερναω και δεν θυμαμαι τα ονοματα των προγραμματων
Δημοσιεύτηκε 26/09/2011 - 21:31
Εγώ απο τότε που έβαλα ubuntu εχώ βρεί την ησυχία μου....
lectrical ngineer
..
..
Δημοσιεύτηκε 27/09/2011 - 07:48
Και συνεχιζω. Με τα windows unzip ta xubundu ~700mb 3 λεπτα.
Σημερα με xubundu unzip 3,4 mb 18δευτερα.και ψαχνω ακομα.
Σημερα με xubundu unzip 3,4 mb 18δευτερα.και ψαχνω ακομα.
Δημοσιεύτηκε 27/09/2011 - 16:06
TzeM, on 27/09/2011 - 08:01, said:
τι ψάχνεις ?
Οχι δεν ψαχνω κατι συγκεκριμενο. Ψαχνω γενικα την χρηστικοτητα και λειτουργια.τους.
Το μομο που μπορω να πω ειναι αλλος υπολογιστης.κανει πια τα παντα.
Τι προτεινεται για υπολογιστη 1,5 χρονων να βαλω σε λειτουργικο?
Επισης τα προγραμματα που υπαρχουν και τρεχουν στα windows ειναι συμβατα? Τι γινεται;πρεπει να κρατησω τα win. Σαν δευτερο λειτουργγικο;

Help