ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ
Δημοσιεύτηκε 30/04/2008 - 22:31
Γειάς σας
'Εχω δει κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές παραγωγής ενός μαγνητικού πεδίου( και τελευταία και ενα σύστημα με μόνιμο ισχυρό μαγνήτη) που τοποθετούνται στην τροφοδοσία καυσίμου ,πρίν απο το σύστημα ψεκασμού σε αυτοκίνητα και σε καυστήρες κεντρικής θέρμανσης.
Υπόσχονται μεγάλη μείωση της κατανάλωσης και αύξηση της ιπποδύναμης στα αυτοκίνητα.
'Εχει κανείς εμπειρία σχετικά; το έχει δοκιμάσει πρακτικά να δει αν όντως είναι έτσι;
Είναι και πολύ επίκαιρο άλλωστε ......
Ευχαριστώ !
---------------------------------------------------------------------------------------------------
"" .
GREELISH !
!!!
"" .
GREELISH !
!!!
Δημοσιεύτηκε 01/05/2008 - 18:57
Αν και δεν έχω δεί τέτοιο μηχάνημα πιστεύω οτι είναι μια απάτη γιατι θα σου καταστρέψει το αυτοκίνητο ή και τον καυστήρα. Τα συστήματα ψεκασμού της μηχανής του αυτοκινήτου όπως και στον καυστήρα επιλέγονται από τον μηχανικό για να λειτουργούν με συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστηκά,και αν προσπαθήσουμε με τέτοιες μεθόδους μαγνητικών πεδίων και οτιδήποτε άλλο να επηρεάσουμε την συσκευή μας απλά θα έχουμε αρνητικά αποτελέσματα στην συσκευή. Πχ ενώ εσύ τρέχεις με 60km/h με το αμάξι σου πρέπει το μπέκ να κάνει 20ψεκασμούς/δευτερόλεπτο,και εσυ με το μηχάνιμα που έβαλες θα κάνει λιγότερους,οπότε και θα μειωθεί η ταχύτητα του αυτοκινήτου και δεν θα είναι η επιθυμητή.
Δημοσιεύτηκε 01/05/2008 - 20:11
Νομίζω ότι αναφέρεται στις συσκευές που υποτίθεται ότι επηρεάζουν την μοριακή δομή του υγρού καυσίμου και έχει τα αποτελέσματα που ανέφερε ο φίλος daliakos1. Δεν επεμβαίνουν στα μπεκ / καρμπυρατέρ κλπ.
http://www.bens.gr/ix.htm
http://www.powernatural.gr/pebens.htm
Πάντως ένας φίλος που το έχει δοκιμάσει σε βενζινοκίνητο όχημα, είπε ότι δεν είδε καμία διαφορά.
http://www.bens.gr/ix.htm
http://www.powernatural.gr/pebens.htm
Πάντως ένας φίλος που το έχει δοκιμάσει σε βενζινοκίνητο όχημα, είπε ότι δεν είδε καμία διαφορά.
Δημοσιεύτηκε 01/05/2008 - 21:21
Το εχω δοκιμασει σε πετρελαιοκινητο η/ζ 24ωρης λειτουργιας.
Το κοστος αγορας ηταν 500 ευρώ.Αντε να γλυτωσε 1% καταναλωση.τριχες.
Το κοστος αγορας ηταν 500 ευρώ.Αντε να γλυτωσε 1% καταναλωση.τριχες.
Δημοσιεύτηκε 03/05/2008 - 12:08
Παράθεση(kostas007 @ 1/5/2008, 22:33) <{POST_SNAPBACK}>
αποδεδειγμενα ειναι απατη ΟΛΑ.
Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να αποδείξεις ότι είναι απάτη όλα. Ο λόγος είναι ότι υπόσχονται εξοικονόμηση ΕΩΣ 50%, οπότε ακόμα και αν έχει π.χ. 0,5% εξοικονόμηση (σύμφωνα με κάποιες δικές τους δοκιμές) αυτοί ισχυρίζονται ότι δεν είναι απάτη.
Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ένας (δημόσιος) φορέας π.χ. πανεπιστήμιο ή οργάνωση καταναλωτών, που να μπεί στον κόπο να ελέγξει τέτοιου είδους "πατέντες". Και έτσι ο κάθε καταναλωτής γίνεται "δοκιμαστής" και ανάλογα με το μυαλό που κουβαλάει και την μέτρηση που κάνει, είτε γίνεται "διαφημιστής" του προϊόντος , είτε το παραδέχεται ότι την πάτησε πληρώνοντας λεφτά για μία "ιδιοσυσκευή" που δεν κάνει τίποτα.
Κώστας
Good judgment comes from experience, and a lot of that comes from bad judgment.
H . .
H . .
Δημοσιεύτηκε 03/05/2008 - 21:41
Χωρις να εχω χρησιμοποιησει ποτε αυτες τις συσκευες ειμαι βεβαιος οτι αν ισχυε το 1/10 απο τα αποτελεσματα που υποσχονται, θα βρισκοταν στο βασικο εξοπλισμο ΟΛΩΝ των αυτοκινητων. Ειναι εντελως απιθανο εταιριες κατασκευης αυτοκινητων που κανουν τεραστιες δαπανες για την τεχνολογικη ερευνα να μην εχουν ανακαλυψει κατι αναλογο και να το τοποθετησουν στο βασικο εξοπλισμο τους.
Για μενα αυτες οι συσκευες ειναι η ΑΠΟΛΥΤΗ απατη και δεν χρειαζεται καμια δοκιμη για να το καταλαβει καποιος.
Χρειαζεται απλα η ΚΟΙΝΗ λογικη.
Μαριος
Για μενα αυτες οι συσκευες ειναι η ΑΠΟΛΥΤΗ απατη και δεν χρειαζεται καμια δοκιμη για να το καταλαβει καποιος.
Χρειαζεται απλα η ΚΟΙΝΗ λογικη.
Μαριος
Δημοσιεύτηκε 17/05/2008 - 16:45
καλα,μην εισαι κ τοσο σιγουρος οτι η καθε εταιρεια που βγαζει ενα προιον,ειναι πληρως απαλαγμενο απο ελατωματα.ειδικα στα αυτοκινητα,που συνδεονται αμεσα με τις βενζινοπαραγωγες εταιρειες.σιγουρα αυτες οι πατεντες εξοικονομησης καυσιμου ειναι κατα ενα μεγαλο ποσοστο φυκια για μεταξωτες κορδελες.
Δημοσιεύτηκε 18/05/2008 - 01:00
Εχω δοκιμασει ενα παρόμοιο προίον σε βενζινοκινητηρα στο αυτοκινητο μου. Διαφορα δεν ειδα, και ειδικα στην κατανάλωση. Το αυτοκινητο τραβαγε ελαχιστα καλυτερα σε πιο χαμηλες στροφες, αλλα μετα τις 3500 στρ/λεπτο, μου εκανε διακοπες και δεν ανοιγε όσο πριν. Το αφησα πανω στο αυτοκινητο αρκετο καιρο, μεχρι πριν παω για ΚΤΕΟ.
Στο έλεγχο πριν το ΚΤΕΟ, ολα καλα, εκτος απο μια τιμη στα καυσαερια. Συγκεκριμενα, στα καυσαερια το ποσοστο λ ήταν στο άνω όριο, και οι τιμές CO2 , CO , NO2 ήταν υπερβολικα χαμηλες , περιπου στο 85% μειομένες απο τις μεγιστες επιτρεπομενες απο το ΚΤΕΟ. Τοτε άρχισα να υποπτευομαι διαφορα, όπως πολλαπλασιαστη , αισθητηρα λ ή αν καιει λαδια. Για δοκιμη και μονο αφαιρεσα για 500+ χλμ τα μαγνητικα που ειχα βαλει. Ξεκαπνιασα το αυτοκινητο, άλλαξα λάδια , και πηγα ξανα για έλεγχο καυσαεριων. το λ ηταν στα φυσιολογικα ( ~ 1.01 απο 1.03) και οι άλλες τιμες αρκετα ανεβασμενες αλλα απειχαν πολυ απο το μεγιστο οριο. Τώρα πλεον χωρις αυτα, ειναι μια χαρα. Η Καταναλωση έμεινε σταθερη και το αυτοκινητο ανοιγει κανονικα μετα τις 3000 στροφες χωρις διακοπες.
Αν έχεις όντως προβλημα με την καταναλωση του αυτοκινητου σου, θα σου πρότεινα 2 λυσεις. Ή το αλλαζεις με άλλο πιο οικονομικο ή ένα υβριδικο (αν έχεις τα αναλογα χρηματα) Ή φροντίζεις να του βάζεις καλό λάδι, και γενικα λιπαντικα σε ολα τα κινουμενα μερη του, και να καθαρίζεις συχνα τα φιλτρα αερα και καυσιμου. Έχω δοκιμασει και αντιτριβικο στο λαδι του κινητηρα. Η αρχικη διαφορα ηταν τεραστια στην μειωση της καταναλωσης, (30-60 χλμ παραπανω στο γεμισμα) και πιο ομαλη λειτουργια του κινητηρα, αλλα μετα απο λιγο καιρο παλι τα ιδια, παρολο που ελεγε διαρκεια ζωης 80000χλμ . Ισως το ξαναδοκιμασω το αντιτριβικο, μιας και τα χρηματα του τα εβγαλε και έχω κανει 70 + χιλιαδες χιλιομετρα απο την προηγουμενη φορα που εβαλα.
(Σημειωση : Σε σχετικα καινουργια αυτοκινητα , θεωρω οτι τα καλα λιπαντικα ειναι υπερ-αρκετα. Το αυτοκινητο μου έχει κλεισει 12 έτη κυκλοφοριας και 160000χλμ εντός Κρήτης)
Στο έλεγχο πριν το ΚΤΕΟ, ολα καλα, εκτος απο μια τιμη στα καυσαερια. Συγκεκριμενα, στα καυσαερια το ποσοστο λ ήταν στο άνω όριο, και οι τιμές CO2 , CO , NO2 ήταν υπερβολικα χαμηλες , περιπου στο 85% μειομένες απο τις μεγιστες επιτρεπομενες απο το ΚΤΕΟ. Τοτε άρχισα να υποπτευομαι διαφορα, όπως πολλαπλασιαστη , αισθητηρα λ ή αν καιει λαδια. Για δοκιμη και μονο αφαιρεσα για 500+ χλμ τα μαγνητικα που ειχα βαλει. Ξεκαπνιασα το αυτοκινητο, άλλαξα λάδια , και πηγα ξανα για έλεγχο καυσαεριων. το λ ηταν στα φυσιολογικα ( ~ 1.01 απο 1.03) και οι άλλες τιμες αρκετα ανεβασμενες αλλα απειχαν πολυ απο το μεγιστο οριο. Τώρα πλεον χωρις αυτα, ειναι μια χαρα. Η Καταναλωση έμεινε σταθερη και το αυτοκινητο ανοιγει κανονικα μετα τις 3000 στροφες χωρις διακοπες.
Αν έχεις όντως προβλημα με την καταναλωση του αυτοκινητου σου, θα σου πρότεινα 2 λυσεις. Ή το αλλαζεις με άλλο πιο οικονομικο ή ένα υβριδικο (αν έχεις τα αναλογα χρηματα) Ή φροντίζεις να του βάζεις καλό λάδι, και γενικα λιπαντικα σε ολα τα κινουμενα μερη του, και να καθαρίζεις συχνα τα φιλτρα αερα και καυσιμου. Έχω δοκιμασει και αντιτριβικο στο λαδι του κινητηρα. Η αρχικη διαφορα ηταν τεραστια στην μειωση της καταναλωσης, (30-60 χλμ παραπανω στο γεμισμα) και πιο ομαλη λειτουργια του κινητηρα, αλλα μετα απο λιγο καιρο παλι τα ιδια, παρολο που ελεγε διαρκεια ζωης 80000χλμ . Ισως το ξαναδοκιμασω το αντιτριβικο, μιας και τα χρηματα του τα εβγαλε και έχω κανει 70 + χιλιαδες χιλιομετρα απο την προηγουμενη φορα που εβαλα.
(Σημειωση : Σε σχετικα καινουργια αυτοκινητα , θεωρω οτι τα καλα λιπαντικα ειναι υπερ-αρκετα. Το αυτοκινητο μου έχει κλεισει 12 έτη κυκλοφοριας και 160000χλμ εντός Κρήτης)
... !!!
Δημοσιεύτηκε 13/07/2008 - 16:51
ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΕΝΑ ALMERA TOY 1997 ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΕΤ ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.
ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΕΙΕΣ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΟΡΙΟ
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΙ Ο ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ (ΚΥΡΙΑ ΣΤΑ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ)
ΜΠΟΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΠΙΟ ΚΡΥΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΒΛΑΒΕΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ
ΑΥΤΑ
ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΕΙΕΣ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΟΡΙΟ
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΙ Ο ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ (ΚΥΡΙΑ ΣΤΑ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ)
ΜΠΟΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΠΙΟ ΚΡΥΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΒΛΑΒΕΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ
ΑΥΤΑ

Help